Menu

GØR EN FORSKEL MED ET HYGGELIGT ARRANGEMENT

Lørdag den 24. september afholdes Alzheimerforeningens Landsindsamling ”Huskedagen”, hvor seje frivillige går på gader og stræder for at samle ind til mennesker, der er berørt af demens.

De seneste år har mange plejecentre landet over støttet op om landsindsamlingen ved at bage og sælge ”Huskekager”.

Idéen er at skabe en hyggelig stund med samvær for beboere, pårørende, medarbejdere, venner af huset, medarbejdere, frivillige eller andre inviterede – og samtidig få taget nogle snakke om demens og støtte et godt formål. 

I bager Huskekager og brygger kaffe. Vi har lavet print-selv versioner af Huskekageopskriften, invitationer, en lille plakat og prisskilte, som er lige til at anvende, hvis I har lyst. 

Tilmelder I jer, sender vi også et fest-kit med indsamlingsbøtte, balloner, kageflag, flyers med posten, så I kan pynte op og gøre det festligt. 

 

Liv Martines og Simones "Huskekage"

I år har Liv Martine og Simone doneret opskriften på ”Huskekagen”. Liv Martine er tidligere vinder af Den Store Bagedyst og har sammen med Simone virksomheden Kagetid.

Det er en lækker banankage med karamelfrosting - se den her.

 

Spørgsmål

Vi vil gerne hjælpe jer, hvis I har nogen spørgsmål. Så kontakt endelig Landsindsamlingsteamet på: indsamling@alzheimer.dk eller telefon 8844 0427.


 

Når I tilmelder jer, får I i starten af september tilsendt et ”party-kit” med:

❤️”Husk Mig”-balloner

❤️”Husk Mig”-Kageflag

❤️Indsamlingsbøtte

❤️Betalingsskilte

❤️En lille stak foldere om Alzheimerforeningens arbejde

 

I finder print-selv plakater og invitationer mv. her ↴

Har du spørgsmål, kan du kontakte Alzheimerforeningens landsindsamlingsteam på tlf.: 8844 0427 eller via mail indsamling@alzheimer.dk.


Det går pengene til:

 

Alzheimerforeningen er en medlemsorganisation og patientforening for de omkring 90.000 mennesker med demens i Danmark og deres knap 400.000 nære pårørende.


Foreningen blev stiftet i 1991 med det formål at virke for bekæmpelse og behandling af demenssygdomme, samt for bedring af vilkårene for patienter og pårørende. 

 

Pengene fra landsindsamlingen går bl.a. til:

  • Gratis rådgivning på Demenslinien
  • Forebyggende og behandlende forskning
  • Aktivitetstilbud til mennesker med demens og pårørende
  • Forebyggende indsatser til individ og samfund
  • Udbredelse af viden om demens
  • Politisk interessevaretagelse

Sådan bliver pengene brugt:

 

Alzheimerforeningens formål er at være tilstede og synlig med anerkendelse, opbakning, tilbud om hjælp og gode råd, relevant og vedholdende politisk interessevaretagelse, engagerende og inkluderende folkeoplysning samt målrettet fundraising til forskning og forbedring af demensindsatsen.

 


Kort om demens:

 

Demens er betegnelsen for en tilstand, hvor de mentale færdigheder bliver svækket af sygdom. 

Risikoen for at få en demenssygdom stiger med alderen. Men det er en myte, at en demenssygdom er en naturlig følge af alderdom.

De fleste demenssygdomme er fremadskridende og indebærer, at demenspatienten over en kortere årrække mister flere og flere funktionsevner. Til sidst vil personen som følge af de funktionssvigt, demenssygdommen medfører, dø.

Man kan symptombehandle med lægemidler, der har en stabiliserende – om end midlertidig – virkning, men der findes fortsat ikke en helbredende behandling af demenssygdomme.


Har du spørgsmål?

Så sidder vi klar i landsindsamlingsteamet til at tage imod din henvendelse.

Tlf. 8844 0427.

Mail: indsamling@alzheimer.dk