Menu

Bag kage til Landsindsamlingen

I år har vi lavet et samarbejde med kogebogsforfatterne Liv & Simone, som du kender fra Den Store Bagedyst, kogebøger og fra sociale medier.

De har lavet en helt særlig lækker kageopskrift, som indsamlingsledere og plejehjem kan bruge til at gøre Landsindsamlingen ekstra hyggelig.

"Vi synes, det er en vigtig sag at bakke op om, og vi vil blive rigtig glade for at se masser af banankager til Landsindsamlingen d. 24. september i år," siger Liv og Simone.

Banankage med karamel

ANTAL: 12-15 PERSONER

Ingredienser

Banankage
3 modne bananer
200 g sukker
4 æg
2 tsk vaniljesukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g smør
Karamelfrosting
80 g sukker
1 spsk sirup
1 spsk vand
1,5 dl piskefløde
150 g mælkechokolade
150 g blødt smør
Pynt
50 g tørrede bananchips

Banankage
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Mos dine bananer, og stil til side. Pisk sukker, æg og vaniljesukker til en lys og luftig masse. Rør hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det ned i massen. Vend det forsigtigt sammen. Smelt herefter smør og tilsæt. Fordel dejen i en firkantet form på 15 x 20 cm. og bag den i 18-20 minutter.

Karamelfrosting
Sukker, sirup og vand bringes i kog og koges ind til en mørk karamel. Kog fløde op i en anden gryde. Hæld den varme fløde over i karamellen, men pas på, for det vil boble. Hak den valgte chokolade, og rør den sammen med karamellen. Pisk din karamelfrosting, og tilsæt smørret lidt efter lidt. Pisk, indtil du har en ensartet masse. Fordel den på toppen af din afkølede banankage, og kom din
pynt på toppen af kagen.